Pre-loader

Vill du studera till hudterapeut på Elisabethskolan?

Utbilda dig till hudterapeut på Södermalm i Stockholm!

Skicka in din intresseanmälan idag >>

Kommande kursstarter:
HELTID (1 år= 2 terminer)  11 januari samt 16 augusti 2023
DELTID (2 år= 4 terminer) 24 augusti 2023
(med reservation för ändringar)

Skönhetsbranschen växer stadigt och det finns en ständigt ökande efterfrågan på välutbildade hudterapeuter. Elisabethskolan har som målsättning att vara Sveriges ledande hudvårdsskola med lärande och trivsel i fokus. Dessutom lägger vi stor vikt vid att undervisningen ska vara modern och av högsta kvalitet så att du som elev får de bästa förutsättningarna för att uppfylla SHRs examenskrav.

Utbildningen har stor bredd och valmöjligheterna är många.  Du blir anställningsbar på salonger, SPA, på kliniker tillsammans med plastikkirurger eller hudläkare. Du kan ta anställning som säljare på varuhusdisk, apotek eller på en agentur där du kan utbilda andra, till exempel. Utbildningen har stor bredd och valmöjligheterna är många och du kan dessutom ta en internationell CIDESCO- examen, vilket öppnar dörrarna för dig utomlands.

Vill du utbilda dig till hudterapeut på Elisabethskolan på Södermalm i Stockholm? Vi finns i fräscha lokaler med egen kundsalong för elevbehandling, centralt beläget vid Mariatorget, med gångavstånd till Slussen.

Välj mellan att studera på heltid på 1 år eller deltid på 2 år. Intagningen baseras på en intervju och är du intresserad eller nyfiken så skicka in en intresseanmälan idag. Den är inte bindande, utan vi återkopplar med förslag på datum och tid för möte och rundvandring.

Elisabethskolan har nära samarbete med skönhetsagenturen och vårt moderbolag, Dermarome, som är en av nordens ledande leverantör av skönhetsprodukter. Här finns professionella varumärken såsom ELEMIS, Priori, bareMinerals, Löwengrip, The Ordinary, med flera.

Scrolla ner för att läsa mer 

Studietid

Heltid – Studietiden är två terminer under ett kalenderår med 1620 lärarledda undervisningstimmar. Teori och praktik varvas i skolans lokaler och kundsalong.

Deltid – Studietiden är fyra terminer under två kalenderår med 1620 lärarledda undervisningstimmar. Teori och praktik varvas under utbildningen. Teorin undervisas online via live webinarer/digitalt och praktiken i skolans lokaler och kundsalong.

Läs mer under Studietider


Ansökan/ Antagning

För intresseanmälan till kursstarterna:

Intresseanmälan

Vi har ingen åldersgräns uppåt, då hudterapeutyrket passar alla åldrar, men du bör ha fyllt 18 år. Vi vill att du har gymnasiekompetens eller motsvarande samt goda språkkunskaper i tal och skrift. Intagningen baseras främst på personlig intervju, där vi lägger stor vikt vid intresse och motivation. Det är viktigt att du får komma och besöka oss för att se på verksamheten när den är i full gång och då finns självklart möjlighet att ställa frågor kring utbildningen. Besked om antagning får du som sökande i god tid innan kursstart. Vi har 3 kursstarter per år med löpande intagning. Om du är intresserad av en viss kursstart så kontakta oss för besök/intervju.


Nationell och internationell godkänd Hudvårdsutbildning

Elisabethskolan är godkänd av Sveriges Hudterapeuters Riksorganisation-SHR. Examen på Elisabethskolan leder till skolans egna diplom och vi följer den internationella branschorganisationen CIDESCOs läroplan. På Elisabethskolan kan du även bli CIDESCO-certifierad och arbeta i yrket även utomlands.
Läs mer under SHR/CIDESCO


Finansiering

Fullständig Hud- och Spaterapeututbildning kostar 95.000 kr.

I samarbete med Medical Finance erbjuder vi olika alternativ till delbetalning av våra utbildningar.

Du kan t.ex. låna räntefritt (max 60 000 kr)  till din Hudterapeututbildning och betala av i upp till 24 månader. Du kan även låna mer/dela upp betalningen över längre tid än 24 månader, då med mycket förmånlig ränta

Läs mer under Kursavgifter/Finansiering

Goda karriärmöjligheter

För att tillmötesgå både kunder och arbetsgivare krävs idag stora kunskaper hos hudterapeuten så därför lägger vi stor vikt vid både teori och salongspraktik samt försäljning. Lektionerna varvar dessa moment redan från början.

Våra elever gör allt för att ge bästa tänkbara service i en stämningsfull miljö. Vårt behandlings- och produktsortiment är lika brett för män som för kvinnor och vi arbetar med några av branschens mest välkända och exklusiva hudvårdsmärken.

Vårt moderbolag är Dermarome, som är Sveriges största agentur inom hudvård och skönhet. Elisabethskolans mål och ambition är att tillsammans med Dermarome hålla utbildningen på högsta nivå för att motsvara branschens alla förväntningar och krav på hud- och spaterapeuter.

Utbildningen ger dig möjlighet att arbeta som anställd på salong, SPA, klinik, retail, varuhus, apotek, e-butiker, agenturer med mera, både i Sverige och utomlands eller som säljare/utbildare inom hudvård. Många väljer att starta eget.

Läs mer under Karriärmöjligheter


Teori/Praktik

För att tillmötesgå både kunder och arbetsgivare krävs idag stora kunskaper hos hudterapeuter så därför lägger vi stor vikt vid både teori samt praktik, salongspraktik och försäljning. Där får eleverna träna på allt från rådgivning, försäljning, kassahantering och bokningar. Vårt mål är att lära våra elever det mesta inom hud- och skönhetsvård så att alla ska känna sig trygga efter avslutad examen och kunna gå direkt ut i arbetslivet!

Läs mer under Kursinnehåll


Elever/ Klasser

För att lärarna ska kunna ägna så mycket tid som möjligt åt varje elev består en klass av max 16-18 elever.


Varumärken

Vi använder främst marknadsledande hudvårdsserier i utbildningen.

Läs mer under Varumärken


Intresseanmälan

Skicka in din intresseanmälan redan idag. Den är inte bindande.
För att reservera sin plats bokar du in ett möte och rundvandring på skolan och efter ömsesidigt godkännande ska skolavgiften betalas för att du ska bli garanterad en plats.
Välkommen!

Intresseanmälan

Kontakta oss

För mer information om vår Hudterapeut-utbildning. Läs mer under Utbildning
eller kontakta oss på kontoret:

info@elisabethskolan.se

Boka behandling

På grund av pågående pandemin så minimerar vi antalet kunder som får vistas i vår salong och butik. Vid ankomst vänligen ring på ringklockan så släpper vi in dig efter hand för att undvika trängsel.